Rijschoolhouder zeer succesvol met aanpak ‘angstige chauffeurs’

Autorijden is voor veel Nederlanders een grote angst. Hoewel ze wel beschikken over een rijbewijs is de angst vaak groot om de weg op te gaan. Vaak omdat hen in het verleden iets is overkomen op de weg, waardoor de drempel te groot is geworden om achter het stuur te kruipen.

Rijschoolhouder Rob Geels is al jaren actief als trauma-instructeur en krijgt veel positieve reacties binnen van mensen die dankzij zijn hulp weer de weg op zijn gegaan. Geels wil echter vooruit en heeft enkele maanden geleden een nieuwe concept gelanceerd. Hij biedt weekenden aan waarbij mensen getracht worden van hun rijangst af te komen en doet dat samen met een psychotherapeut.

“Het is een enorm succes,” zegt Geels tegenover Verkeerspro.nl. “Het werkt veel sneller en veel efficienter met een psychotherapeut, bovendien is onderlinge samenwerking heel goed.”

De rijschoolhouder uit Noord-Holland heeft zijn concept inmiddels bescherm vast laten leggen en breidt zijn werkterrein uit. “In eerste instantie zijn we actief in de regio Hoorn, maar als we veel aanmelding hebben uit bijvoorbeeld Utrecht gaan we daar een weekend naar toe.”

Voor een bedrag vanaf €250 kunnen mensen deelnemen aan het weekend, waarbij ook nog eens de mogelijkheid wordt geboden om in een hotel te overnachten.

De eerste resultaten zijn inmiddels bekend en overtreffen Geels’ stoutse verwachtingen. “95% van de deelnemers durft na het weekend weer de weg op. Ik had een percentage van 60 à 70% verwacht, maar dit is boven alle verwachtingen.”

Het succes komt mede voort uit de klantgerichte benadering van Geels, die alle mensen vooraf een uitgebreid formulier in laat vullen zodat er een specifieke benadering kan worden gekozen.
Geels praat vol trots over zijn initiatief, waarvan hij verwacht dat het in de toekomst nog verder uit te breiden valt. “Misschien ook wel voor mensen met bijvoorbeeld vliegangst.” De succesvolle rijschoolhouder richt zich echter op mensen met rijangst, die hij alleen maar aanraadt om bij hem hulp te zoeken. “Want het is succesvol en betaalbaar.”

Voor meer informatie kunt u kijken op: http://www.rijdenzonderangst.nl/

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.