Bossche taxi’s krijgen keurmerk

Branchevereniging Taxi.nl en de gemeente Den Bosch voeren voor de jaarwisseling een taxikeurmerk in. Vanaf december start een proefperiode waarbij klanten de garantie moeten hebben dat de chauffeur de omgeving goed kent en de kortste weg naar de bestemming kiest.

Voor belangrijkste bestemmingen gelden vaste prijzen. Ook mogen chauffeurs geen korte ritten weigeren. De keurmerktaxi’s (maximaal acht jaar oud) kunnen gebruik maken van speciale standplaatsen waar andere taxi’s niet mogen staan.

Volgens wethouder Bart Eigeman loopt de gemeente Den Bosch vooruit op de landelijke invoering van dit predikaat. “De Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten zijn hierin zeer geïnteresseerd. Het is mogelijk dat onze lokale insteek door meer gemeenten wordt overgenomen.”

Net als in andere steden klagen taxichauffeurs in Den Bosch al jarenlang over intimidaties en vechtpartijen tussen gerenommeerde bedrijven en ‘vrije rijders’. Ze klagen ook over illegale taxichauffeurs, de zogenoemde snorders.

“Er is eerst een proefperiode waarbij een onafhankelijke commissie nagaat of de chauffeurs en de auto’s aan de voorwaarden voldoen. Ze hoeven niet meteen Boscholoog te zijn. Maar als chauffeurs op veel punten tekort schieten dan raken ze het keurmerk kwijt,” aldus Herbert Lansdaal van Mobi Tax Centrale Den Bosch.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.