Rijles in een Porsche? Het kan!

Je vader kan je dan wel beloven dat je voor het eerst mag lessen op de dag dat je achttien wordt, maar dat je dan gelijk in een Porsche mag stappen klinkt wel heel onwerkelijk. Hoe anders is het bij rijschool First Lady Carrera / de Barones, een Noord-Hollandse rijschool met een echte Porsche 996 in de gelederen.

Caspar Boeschoten van de rijschool sprak met Verkeerspro.nl over het hoe en waarom van de Porsche. “Ik ben zelf een Porsche-liefhebber,” geeft hij als eerste aan. Maar hij ziet uiteraard ook de commerciele voordelen voor zijn bedrijf. “Het mooiste is dat als iemand 18 wordt, ik met de Porsche voor de deur sta. Dat vindt iedereen fantastisch.”

Het lessen in de Porsche is in vergelijking met het lessen in andere auto’s veel duurder en in principe rijdt elke kandidaat dan ook niet meer dan één of hooguit twee keer in het pronkstuk van Boeschoten. “Maar het is gewoon heel leuk. Daarbij laat ik ook zeker de gevaren zien van het rijden in een snelle auto.”

Inmiddels is First Lady Carrera / de Barones, in 2005 verkozen tot beste rijschool van Noord-Holland, één jaar bezig met het lesgeven in een Porsche. Boeschoten: “Het is natuurlijk een dure auto, maar gelukkig staat de Porsche-wereld achter mij.” De rijschoolhouder wordt financieel gesteund wat ook wel nodig is om verzekering en brandstof te kunnen betalen, laat staan de kosten die er zijn als de auto reparatie behoeft.

“Het is gewoon heel erg duur om Porsche te rijden,” trapt Boeschoten een open deur aan. Examen doen met de auto mag overigens niet omdat de bolide, die overigens van adelijke komaf is, niet voldoet aan de CCV-eis van vier deuren.

Examen doen of niet in de Porsche, opvallen doet de auto genoeg. “Iedereen kijkt je na door die L op de auto. Als ik hem parkeer staat het rondom gelijk vol met mensen die foto’s maken van de auto.”

Boeschoten vertelt het vol trots en het lijkt dan ook geen uit te hand gelopen grap te zijn, maar een structureel onderdeel van het bedrijf. “Want ik ga met de Porsche heel Nederland door en eigenlijk iedereen reageert enorm positief.”

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op: http://www.rijschool-debarones.nl/home.html

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.