Nederlands bedrijf levert elektrische bussen aan Zuid-Korea

Donderdag wordt de RDM Campus in Rotterdam geopend door prins Willem-Alexander. Op RDM Campus werken mbo- en hbo-onderwijs samen onder één dak. Daarnaast wordt samengewerkt met de innovatieve en creatieve maakindustrie.

Een van de projecten waaraan de RDM Campus meewerkt is het testen van de elektrische bussen van e-Traction. Dit Apeldoornse bedrijf gaat de komende jaren de aandrijftechniek voor circa 2000 elektrische stadsbussen in Zuid-Korea leveren.

Om de radicale transitie naar elektrisch stadsvervoer in Korea mogelijk te maken heeft men eenduidig gekozen voor de Nederlandse vinding. De order vormt een mijlpaal voor de revolutionaire vinding van e-Traction. Bij succes betekent dit voor de wielnaafmotor de doorbraak naar grootschalige productie. In ons land gaat behalve vervoerder Veolia in Apeldoorn ook de RET in Rotterdam begin 2010 nieuwe VDL-stadsbussen met TheWheel-techniek van e-Traction testen (NEMS-project).

Door de directe aandrijving in de achterwielen wordt de CO2-uitstoot drastisch beperkt (meer dan 50 procent), is over langere trajecten een aantal uren zelfs geheel emissieloos rijden mogelijk en legt de bus bijna geruisloos zijn routes af (90 procent stiller dan een normale bus).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nederlands bedrijf levert elektrische bussen aan Zuid-Korea | RijschoolPro

Nederlands bedrijf levert elektrische bussen aan Zuid-Korea

Donderdag wordt de RDM Campus in Rotterdam geopend door prins Willem-Alexander. Op RDM Campus werken mbo- en hbo-onderwijs samen onder één dak. Daarnaast wordt samengewerkt met de innovatieve en creatieve maakindustrie.

Een van de projecten waaraan de RDM Campus meewerkt is het testen van de elektrische bussen van e-Traction. Dit Apeldoornse bedrijf gaat de komende jaren de aandrijftechniek voor circa 2000 elektrische stadsbussen in Zuid-Korea leveren.

Om de radicale transitie naar elektrisch stadsvervoer in Korea mogelijk te maken heeft men eenduidig gekozen voor de Nederlandse vinding. De order vormt een mijlpaal voor de revolutionaire vinding van e-Traction. Bij succes betekent dit voor de wielnaafmotor de doorbraak naar grootschalige productie. In ons land gaat behalve vervoerder Veolia in Apeldoorn ook de RET in Rotterdam begin 2010 nieuwe VDL-stadsbussen met TheWheel-techniek van e-Traction testen (NEMS-project).

Door de directe aandrijving in de achterwielen wordt de CO2-uitstoot drastisch beperkt (meer dan 50 procent), is over langere trajecten een aantal uren zelfs geheel emissieloos rijden mogelijk en legt de bus bijna geruisloos zijn routes af (90 procent stiller dan een normale bus).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.