30 in de grote stad? De bevolking is er nog niet uit…

In het Zweedse Stockholm is de bevolking er al aan gewend, terwijl het in Amsterdam wellicht ook werkelijkheid wordt op korte termijn: een maximale snelheid van 30 k/m per uur in de bebouwde kom, uitzonderingen daargelaten.

Het heeft vooral als doel om mensen nog bewuster te maken van de mogelijkheid voor openbaar vervoer of het gebruik van de fiets. Met een snelheid van maximaal 30 lijkt de keuze in dat geval makkelijk: de auto laten staan.

Verkeerspro.nl wilde graag weten hoe het plan leeft onder de bevolking, of er meer voor- en of tegenstanders zijn. De uitslag is overigens niet veelzeggend, 54% is het eens met het voorstel om het voorstel in te voeren, 46% is tegen.

Maar is het wel te realiseren. De stad heeft zoveel doorgaande wegen dat de kans groot wordt dat het voor automobilisten vooral erg ondoorzichtig wordt waar ze 30 mogen rijden en waar de maximumsnelheid 50 blijft. Wat betreft verkeersveiligheid hebben we de laatste jaren echter wel één ding geleerd: als er een plan is wat ten goede komt aan de verkeersveiligheid zal het niet lang duren voor de overheid haar goedkeuring geeft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

30 in de grote stad? De bevolking is er nog niet uit… | RijschoolPro

30 in de grote stad? De bevolking is er nog niet uit…

In het Zweedse Stockholm is de bevolking er al aan gewend, terwijl het in Amsterdam wellicht ook werkelijkheid wordt op korte termijn: een maximale snelheid van 30 k/m per uur in de bebouwde kom, uitzonderingen daargelaten.

Het heeft vooral als doel om mensen nog bewuster te maken van de mogelijkheid voor openbaar vervoer of het gebruik van de fiets. Met een snelheid van maximaal 30 lijkt de keuze in dat geval makkelijk: de auto laten staan.

Verkeerspro.nl wilde graag weten hoe het plan leeft onder de bevolking, of er meer voor- en of tegenstanders zijn. De uitslag is overigens niet veelzeggend, 54% is het eens met het voorstel om het voorstel in te voeren, 46% is tegen.

Maar is het wel te realiseren. De stad heeft zoveel doorgaande wegen dat de kans groot wordt dat het voor automobilisten vooral erg ondoorzichtig wordt waar ze 30 mogen rijden en waar de maximumsnelheid 50 blijft. Wat betreft verkeersveiligheid hebben we de laatste jaren echter wel één ding geleerd: als er een plan is wat ten goede komt aan de verkeersveiligheid zal het niet lang duren voor de overheid haar goedkeuring geeft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.