Haagse taxicentrale gaat eigen auto’s controleren

NLD-20050915-ARNHEM: Taxichauffeurs op de taxistandplaats bij het station van Arnhem praten donderdag na over de ontknoping in de ontvoeringszaak van Claudia Melchers. Melchers werd woensdagavond in Arnhem door haatr ontvoerders uit de auto gezet, nabij het park Sonsbeek. Ze rende, gekleed in een wit trainingspak en zonder schoenen, naar het station en kwam daar in […]

Vanaf zondag zet de Haagse taxicentrale HTMC een wagen in die de eigen chauffeurs gaat controleren.

Volgens de HTMC zijn er weinig problemen in Den Haag, maar is de controle een voorzorgsmaatregel. De taxi’s worden van binnen en van buiten op netheid gecontroleerd, de kleding van de chauffeur moet aan de voorschriften voldoen en de chauffeur moet in het bezit zijn van een HTMC-rijkaart.

De grootste taxicentrale van Den Haag wil met de controles de kwaliteit van de taxiritten verbeteren. Er zijn 140 taxi’s bij de HTMC aangesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.