Amsterdam neemt elektrisch netwerk in gebruik

De gemeente Amsterdam heeft vrijdag samen met energiebedrijf Nuon en netwerkbedrijf Alliander het oplaadnetwerk Amsterdam Elektrisch in gebruik genomen.

Mensen met een elektrische auto, motor of scooter kunnen op deze plaatsen gratis opladen en parkeren. De oplaadpunten liggen op diverse strategische plaatsen in de stad.

Amsterdam heeft de intentie om binnen nu en twee jaar in totaal 200 oplaadpunten ter beschikking te stellen. Dit alles met het doel om het gebruik van elektrische voertuigen te stimuleren.

En het lijkt effect te hebben want uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Amsterdammers overweegt op termijn een elektrisch voertuig aan te schaffen. Daarvan geeft 27% de voorkeur aan een elektrische scooter en 54% aan een elektrische auto.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Amsterdam neemt elektrisch netwerk in gebruik”

Marli|25.06.12|19:37

Bij het dossier ectrecislh rijden wordt aandacht besteed aan de milieueffecten wat betreft de CO2 emissie. VWB het gehele productieproces van de auto, accu’s, e.d. hoor ik niets. Het is toch algemeen bekend dat de materialen gebruikt voor de accu’s opraken. Dit geld voor vele vormen van duurzame energie, zoals ook de grondstoffen die gebruikt worden voor zonnepanelen.Hebben beleidsmakers hieraan gedacht???

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.