Eindhovens taxiplatform streeft naar eigen keurmerk

Taxi Platform Eindhoven (TPE) heeft in een brief naar het college van burgemeesters en wethouders laten weten dat het er naar streeft om een Eindhovens Taxi Keurmerk uit te geven.

De 59 aangesloten ondernemers verwachten dat een Eindhovens keurmerk met aanvullende lokale voorwaarden beter zal werken dan een landelijk TX-keurmerk.

Het TPE doet diverse aanbevelingen voor een ander beleid, vervolgt het Eindhovens Dagblad. De kleine zelfstandigen reageren daarmee op de publicaties over het uitgelekte evaluatierapport van de Kwaliteitskring Taxi over het beleid van de afgelopen jaren. Uit het rapport blijkt dat de onveiligheid de afgelopen jaren is toegenomen en de dienstverlening voor de klant niet is verbeterd.

Het TPE stelt in de brief aan de politiek geen toegevoegde waarde te zien in TX-keurmerk. Taxi’s met dat keurmerk krijgen in Eindhoven nu allerlei privileges “Aan een Eindhovens keurmerk kan de gemeente allerlei voorwaarden koppelen, zoals stratenkennis, cursussen over behandeling van klanten en informatieverstrekking. Met het landelijke TX kun je niets op lokaal niveau regelen.”

Het TPE wil dat de gemeente een haalbaarheidsonderzoek doet naar dit idee. Het Platform stelt verder dat de situatie in Eindhoven veel minder dramatisch is dan de grote bedrijven voorstellen. “Dat bleek ook uit de laatste grootscheepse controle. Eindhoven is echt geen Amsterdam.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.