Reservering praktijkexamen via DigiD loopt als een trein

Al binnen enkele weken heeft het CBR de 50.000ste machtiging van een kandidaat ontvangen voor de reservering van een praktijkexamen personenauto.

Het CBR is zeer verheugd dat kandidaten en rijscholen de nieuwe manier van machtigen met DigiD zo snel hebben opgepakt. Het Centraal Bureau Rijvaardigheid hoopt met deze maatregel de reserveringstermijn voor praktijkexamens structureel laag te houden.

Kandidaten worden via deze methode per e-mail geïnformeerd, terwijl het CBR zelf beter en sneller in kan schatten hoeveel examinatoren nodig zijn per examenplaats.

Het CBR is zeer verheugd over de snelheid waarmee kandidaten en rijscholen de nieuwe manier van machtigen met DigiD hebben opgepakt.

Rijexamenkandidaten voor de categorie personenauto moeten hun rijschool sinds 19 oktober 2009 machtigen om praktijkexamens en toetsen voor hen op naam te kunnen reserveren. Deze aanpak kwam tot stand in samenwerking met brancheorganisaties Bovag en FAM.

Er is in deze aanpak verwoordt dat kandidaten het hele jaar door binnen zeven weken na aanvraag het eerste examen af moeten kunnen leggen en binnen vijf weken een herexamen. Momenteel ligt de gemiddelde reserveringstermijn op slechts twee weken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.