Mishandelaar ambulancechauffeur komt er genadig vanaf

AMSTERDAM – Exterieur van het Sociaal Psychiatrisch Dienstencentrum (SPDC) Oost maandag in Amsterdam. Het centrum gaat voorlopig dicht. Dit besluit volgt op de dood begin deze maand van een 47-jarige schizofrene patient. De man stikte in een stuk brood toen hij in een isoleercel zat. ANP PHOTO ROBIN UTRECHT

Toch weer veel medelijden bij de rechtbank. De man die in juni van dit jaar een ambulancechauffeur mishandelde en bovendien al een fors strafblad heeft, ontloopt een celstraf. De reden: de rechtbank heeft medelijden omdat de man in het geval van celstraf zijn baan verliest.

De 44-jarige man ging in juni tekeer tegen een ambulancechauffeur, die door rood reed. Een ter plaatse zijnde de agent, maar greep de man wel in de kraag. Wat overigens bleek: niet voor het eerst in zijn leven zat de man dronken achter het stuur.

Het strafblad van de man staat vol met dergelijke vergrijpen, maar hij blijft er genadig vanaf komen. De eis nu is een werkstraf van 120 uur, twee maanden voorwaardelijk en een rijontzegging van negen maanden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.