Mishandelaar ambulancechauffeur komt er genadig vanaf

Toch weer veel medelijden bij de rechtbank. De man die in juni van dit jaar een ambulancechauffeur mishandelde en bovendien al een fors strafblad heeft, ontloopt een celstraf. De reden: de rechtbank heeft medelijden omdat de man in het geval van celstraf zijn baan verliest.

De 44-jarige man ging in juni tekeer tegen een ambulancechauffeur, die door rood reed. Een ter plaatse zijnde de agent, maar greep de man wel in de kraag. Wat overigens bleek: niet voor het eerst in zijn leven zat de man dronken achter het stuur.

Het strafblad van de man staat vol met dergelijke vergrijpen, maar hij blijft er genadig vanaf komen. De eis nu is een werkstraf van 120 uur, twee maanden voorwaardelijk en een rijontzegging van negen maanden.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.