‘OV-chipkaart wordt met gemende gevoelens ontvangen’

PURMEREND – Medewerkers van Arriva informeren maandag reizigers in Purmerend over het gebruik van de OV-chipkaart in het openbaar vervoer. Vanaf donderdag sluiten de metropoortjes in het nabijgelegen Amsterdam en kan er enkel nog toegang verkregen worden met behulp van een OV-chipkaart. ANP KOEN VAN WEEL

50% is voor, 50% is tegen. De invoering van de OV-chipkaart wordt met gemengde gevoelens ontvangen, blijkt wel uit deze cijfers uit een poll van Verkeerspro.nl.

In de loop van aankomend jaar stappen meer en meer gemeenten over naar het gebruik van de OV-chipkaart in het Openbaar Vervoer. De strippenkaarten gaan langzamerhand verdwijnen uit het straatbeeld.

Zonder meer een vooruitgang voor de lange termijn, maar een verandering die niet zonder horten of stoten zal gaan. Om de invoering te versnellen, wordt getracht de OV-chipkaart financieel aantrekkelijk te maken, maar vanuit diverse delen van het land komen al geluiden door dat dit financiële voordeel er niet is. In tegendeel zelfs, het openbaar vervoer lijkt er duurder op te gaan worden.

Uiteindelijk moet de verandering tot gevolg hebben dat het openbaar vervoer sneller en gebruiksvriendelijker wordt. Geen lange wachtrijen meer vooraan de bus omdat mensen kaartjes moeten kopen en een chipkaart, die door reizigers zelf opgeladen kan worden.

Vooralsnog is niet iedereen positief, zeker de incidentele reizigers zullen moeite hebben met de OV-chipkaart. Maar als nu al 50% voor is, lijkt het een kwestie van tijd voor dit idee een absolute meerderheid aan voorstanders heeft…..

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.