Enschedese taxibedrijven komen in opstand tegen akkoord

Dat de taxi’s weer terug moeten keren op de Oude Markt op de uitgaansavonden is geen punt van discussie. De wijze waarop de gemeente en de horeca, verenigd in de VHSE, dit willen realiseren, stuit op weerstand.

De VHSE wil hierover in zee gaan met het Taxi Collectief Twente. Vijftien taxi-ondernemers, verenigd in het Taxi Collectief Enschede, vinden dit onaanvaardbaar. Hun woordvoerder Gerrit Willemsen wees gisteravond in de stadsdeelcommissie Centrum op de volstrekte willekeur bij de keuze voor het Collectief Twente.

“Het grootste deel van de taxi’s wordt nu uitgesloten. Wij vertegenwoordigen 95 procent van het straattaxi-contingent. De VHSE gaat in zee met de resterende vijf procent en beroept zich op extra eisen die worden gesteld. Wij hebben altijd de nachtdiensten gereden. De grote bedrijven in het Collectief Twente zitten niet meer in het nachtvervoer”, zegt Willemsen in TC/Tubantia.

De taxi’s worden sinds 28 april geweerd uit het stadserf op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond na 23.00 uur wegens grote problemen rond de Oude Markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.