‘Mentaliteitsverandering binnen Amsterdamse taxibranche’

AMSTERDAM – Portret van de nieuwe Amsterdamse wethouder van verkeer Hans van Gerson in de gemeenteraadskamer van Amsterdam. ANP ADE JOHNSON

De Amsterdamse taxichauffeurs lijken steeds meer te beseffen dat ze zich aan moeten melden bij een centrale omdat er een einde zal gaan komen aan de eenmansbedrijven.

De gemeente Amsterdam heeft namelijk bij staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) aangeklopt om ‘groepsvorming’ te verplichten bij taxi’s.

Wethouder Hans Gerson laat dit woensdag weten aan het ANP. Hij verwacht dat Huizinga het voorstel nog dit jaar naar de Raad van State stuurt.

Gerson laat in elk geval al weten dat het al beter gaat met de Amsterdamse taximarkt en dat hij er alle vertrouwen in heeft de problemen uit de weg te ruimen. “Al is het nog niet zo dat de dames en heren zich als dat toezicht er niet is, altijd even netjes gedragen.”

“Het moet glashelder zijn dat mensen die zich niet aan de regels houden, daar de consequenties van ondervinden. Het kan toch niet zo zijn dat je taxichauffeur kan blijven als je je niet aan de regels houdt?” vervolgt hij. 

Chauffeurs die met regelmaat in de fout gaan, raken als het aan Gerson ligt hun chauffeurspas kwijt. Dit alles om uiteindelijk een ‘schone’ markt te krijgen.

De taxistandplaats op het Leidseplein verhuist definitief naar een andere plek. Gerson kon nog niet zeggen waar die is. Bij het Centraal Station zouden de taxi’s wat hem betreft moeten uitwijken naar de achterzijde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.