‘Geen handen schudden meer bij het CBR’

ROTTERDAM – Logo CBR. ANP PHOTO PIETER FRANKEN

Aangezien de Mexicaanse griep in de randstad nu toch redelijk om zich heen grijpt, heeft het CBR besloten om met ingang van 16 november het handen schudden in de regio’s West-Noord en West-Zuid voorlopig op te schorten. Posters ondersteunen deze maatregel.

Het ‘niet handenschudden’ is een aanvulling op de hygiënemaatregelen die al eerder zijn ingevoerd en gehandhaafd blijven. Door voorlopig minder handcontact kan het CBR het besmettingsgevaar voor klant en examinator nog iets verminderen en het huidige dienstverleningsniveau handhaven.

Het CBR benadrukt op de eigen website dat het deze onvriendelijke maatregel zo kort mogelijk willen laten duren. Zodra de griephaarden in de betreffende regio’s zijn verdwenen en/of het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking is ingeënt, stoppen we weer met deze maatregel. Mocht de griep ook in de overige drie regio’s epidemische vormen aannemen, dan zal ook daar het handenschudden voorlopig worden opgeschort.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.