Rijschool in de ‘spotlight’: “Bij Didactiek is een uur les ook echt 60 minuten”

Wekelijks besteedt Verkeerspro.nl aandacht aan een Nederlandse rijschool. Rijschool Didactiek is deze week aan de beurt. Verkeerspro.nl sprak met Nick-Siar Imani van de rijschool die actief is in Nijmegen, Den Bosch en Utrecht.

Ik werk met drie personen, wij zijn vrienden van elkaar en rijden in Nijmegen, Utrecht en Den Bosch”, legt Imani uit. De drie werken dan wel allemaal op een andere locatie, maar er wordt meer dan voldoende samengewerkt. “Als een kandidaat klaar is met lessen, nemen we van elkaars kandidaten proefexamens af. En uiteraard zorgen we bij ziekte voor vervanging.”

Rijschool Didactiek bestaat inmiddels 3,5 jaar en heeft een duidelijk motto wat het ook uitdraagt middels de website, namelijk ‘de kunst van het onderwijzen’. Imani komt los als dit onderwerp ter sprake komt. “Ik werk net zolang tot kandidaten iets helemaal doorhebben. Bijvoorbeeld voor de grote verkeerspleinen in Nijmegen trek ik standaard één uur uit en als er meer tijd nodig is, meer. Ik wil dat ze alles helemaal onder de knie krijgen.”

Misschien een tijdrovende bezigheid, maar het voordeel is dat de leerlingen zich voorafgaande aan de lessen al goed kunnen voorbereiden. “Wij geven huiswerk mee. Alle kruispunten, verkeerspleinen en lastige situaties hebben we helemaal uitgewerkt en uitgeprint, de leeringen krijgen dat voor de les mee naar huis zodat ze zich al goed kunnen voorbereiden.”

En dat zijn niet de enige voordelen die Imani benoemt van zijn rijschool. “Bij ons is een lesuur namelijk ook écht 60 minuten. Hier streven wij ook naar, en niet zoals bij vele andere rijscholen 45 of 50 minuten.” En dat, zo zegt Imani tenminste, tegen een relatief lage prijs. “Bovendien werken we veel met studenten en studentenkortingen. En we zijn fair, als iemand er klaar voor is om examen te doen, vragen we dat aan en laten we die persoon niet eerst nog extra lessen afnemen.”

Die werkwijze moet er toe leiden dat rijschool Didactiek uiteindelijk verder gaat groeien. “Maar in deze mindere economische tijden, kijken we eerst de kat uit de boom”, besluit Imani.

Kijk voor meer informatie over de rijschool op: Rijschool Didactiek

Wilt u ook in aanmerking komen voor de rubriek ‘Rijschool in de Spotlight’? Stuur dan een email naar [email protected]

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.