Overheid achter cursus motorrijders

In het kader van de verkeersveiligheid heeft Tweede Kamerlid Sander de Rouwe (CDA) aan de minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings, gevraagd, om voortgezette rijopleidingen die zijn gericht op risicoperceptie door motorrijders, te subsidiëren.Dit voorstel is mede tot stand gekomen op initiatief van de KNMV, die voor dit doel een speciale voortgezette rijopleiding, de VRO-R, heeft ontwikkeld.

De Minister heeft toegezegd mee te zullen werken aan dit voorstel en heeft de KNMV gevraagd om dit plan verder uit te werken.

Voor het eerst maken motorrijders als verkeersgroep deel uit van het Strategisch Plan Verkeersveiligheid en daarin worden zij gezien als een kwetsbare groep.
Vele motorrijders volgen al geruime tijd, op vrijwillige basis en op eigen kosten, aanvullende rijopleidingen om hun deelname aan het verkeer te verbeteren.

Het volgen van de VRO-R (R staat voor risicoperceptie) van de KNMV kan een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid, want tijdens deze cursus leren de deelnemers om risico’s in het verkeer tijdig te herkennen.

De KNMV maakt zich al jaren sterk voor de belangen van de motorrijders in Nederland en daarbij speelt het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers een voorname rol.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.