Leerlingen doen theoretisch rijexamen op school

250 scholieren uit het zesde en zevende jaar van de Don Boscoschool uit het Belgische Halle hebben hebben deze week hun theoretisch rijexamen afgelegd op hun eigen school.

Een bus van het examencentrum kwam hiervoor speciaal naar de school om de examens af te nemen met de computer. “Sinds vorig jaar zitten theoretische rijlessen verplicht in het lessenpakket van het secundair onderwijs. Vorig jaar organiseerden we dit hier voor de eerste keer. Toen was 64% van de leerlingen geslaagd. Het praktijkluik van de opleiding doen ze daarna zelf”, aldus schooldirecteur Kris Weemaels.

“De meeste scholen geven theoretische rijlessen op woensdagnamiddag. Wij integreren de lessen binnen ons lessenpekket. We werken hiervoor samen met de rijschool Lefever uit Halle. Leerlingen in het zesde en zevende jaar uit alle studierichtingen komen in aanmerking”, gaat Weemaels verder.

De leerlingen zelf zijn alvast opgetogen over de kans die ze krijgen om hun theoretisch rijexamen op school af te leggen. “Het is gratis en het bespaart ons toch wel wat moeite. Anders moeten we zelf nog naar een examencentrum gaan. Ik begin zo snel mogelijk aan mijn praktijkopleiding, van zodra ik in juni 18 word”, vertelt Iris Meert uit het zesde jaar grafische vormgeving.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Leerlingen doen theoretisch rijexamen op school | RijschoolPro

Leerlingen doen theoretisch rijexamen op school

250 scholieren uit het zesde en zevende jaar van de Don Boscoschool uit het Belgische Halle hebben hebben deze week hun theoretisch rijexamen afgelegd op hun eigen school.

Een bus van het examencentrum kwam hiervoor speciaal naar de school om de examens af te nemen met de computer. “Sinds vorig jaar zitten theoretische rijlessen verplicht in het lessenpakket van het secundair onderwijs. Vorig jaar organiseerden we dit hier voor de eerste keer. Toen was 64% van de leerlingen geslaagd. Het praktijkluik van de opleiding doen ze daarna zelf”, aldus schooldirecteur Kris Weemaels.

“De meeste scholen geven theoretische rijlessen op woensdagnamiddag. Wij integreren de lessen binnen ons lessenpekket. We werken hiervoor samen met de rijschool Lefever uit Halle. Leerlingen in het zesde en zevende jaar uit alle studierichtingen komen in aanmerking”, gaat Weemaels verder.

De leerlingen zelf zijn alvast opgetogen over de kans die ze krijgen om hun theoretisch rijexamen op school af te leggen. “Het is gratis en het bespaart ons toch wel wat moeite. Anders moeten we zelf nog naar een examencentrum gaan. Ik begin zo snel mogelijk aan mijn praktijkopleiding, van zodra ik in juni 18 word”, vertelt Iris Meert uit het zesde jaar grafische vormgeving.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.