Taxistandplaats Leidseplein naar andere plek

AMSTERDAM – De taxistandplaats op het Leidseplein in Amsterdam zondagmiddag. Een 44-jarige man is overleden nadat een 37-jarige taxichauffeur hem zondagochtend op het Leidseplein in Amsterdam in elkaar zou hebben geslagen. Het slachtoffer wilde vermoedelijk een taxi nemen, waarna om nog onbekende reden ruzie ontstond. De politie heeft de chauffeur opgepakt. ANP ADE JOHNSON

De roemruchte taxistandplaats op het Leidseplein in Amsterdam verhuist naar een andere plek. De chauffeurs moeten verkassen naar het nabijgelegen Leidsebosje-oost, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Het Leidseplein moet in 2015 grotendeels autovrij zijn. Dit omdat de standplaats al langere tijd een doorn in het oog is voor de gemeente.

Wethouder Hans Gerson tegen het ANP: “In de loop der jaren is het Leidseplein een druk vervoersknooppunt geworden waarbij de voetganger steeds meer in het gedrang raakt. Met de uitgangspunten die we nu hebben vastgesteld, krijgt het plein weer de allure die het verdient.”
Het verplaatsen van de taxistandplaats komt de verkeersveiligheid ten goede. Op de nieuwe plek is ruimte voor veertien taxi’s. Op drukke momenten is dat onvoldoende. De gemeente doet daarom onderzoek naar een locatie waar chauffeurs zich kunnen verzamelen voordat ze de standplaats op mogen rijden. Daardoor zijn altijd genoeg voertuigen beschikbaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.