De Groot Verkeersopleidingen loopt weer “als een raket”

Het verhaal van Peter de Groot is bijzonder. De ondernemer had jaren geleden een mooi bedrijf, maar in 2003 ging het mis. De Groot verkocht het grootste deel van de zaak en ging voor zichzelf verder. Nu, ruim zes jaar later, kwamen de kriebels weer en sinds 1 oktober heeft De Groot zijn bedrijf weer nieuw leven ingeblazen. Verkeerspro.nl sprak met hem.

2003

Toen ik begon was ik razend enthousiast. Mijn bedrijf groeide als een raket.” Met zeven man in dienst leek er geen einde te komen aan de groei, maar ineens liep het mis. “Ik had verkeerd personeel, mensen meldden zich ziek terwijl er niks aan de hand was en er werd geld gestolen. Ik kwam in een negatieve spiraal terecht en dan is het moeilijk om daar uit te komen.”

Maar De Groot ging voor zichzelf verder en genoot van het leven als instructeur op de motor. Hij verdiende een goede boterham, maar de ondernemingsgeest verdween niet uit zijn aderen. Hij dacht er geruime tijd over na en uiteindelijk besloot hij de knoop door te hakken. Sinds 1 oktober 2009 is hij weer gaan investeren en heeft hij er ook weer een franchise-instructeur bij.

“Het loopt als een raket”

“Ik heb een nieuwe auto gekocht, een nieuwe aanhanger en ik heb een instructeur (franchise, red.) werken.” De Groot Verkeersopleidingen heeft een nieuwe website, een nieuwe huisstijl en opnieuw de ‘geest’. Bovendien is het ‘assortiment’ruim met een auto, bromfiets, motor en aanhanger. “En het loopt als een raket”, geeft De Groot aan. “Ik heb heel veel aanmeldingen, ook voor de aankomende periode.”

Over het hoe en waarom van het huidige succes is de Barneveldse ondernemer duidelijk. “Ik heb een goede naam in Barneveld en ik ken er veel mensen.” Hij profiteerde in de beginfase van zijn ruime netwerk en komt de laatste tijd ook actief aan bod in de media.

Toekomst

Peter de Groot neemt geen blad voor de mond als hij kijkt richting de toekomst van zijn bedrijf. “Ik ga voor ongelimiteerde groei. Ik sta dan ook open voor alles.” Mensen in loondienst nemen doet hij echter niet meer na de nare ervaring vanuit het verleden. “Maar als er mensen interesse hebben om zich als franchiser aan mijn bedrijf te verbinden, vind ik dat heel leuk.”

Lesmap

Werk is er in elk geval voldoende, geeft De Groot aan, die vooral ook trots is op zijn zelf ontwikkelde lesmap, waarin alles betreffende het theorie- en praktijkexamen tot op de puntjes wordt beschreven. “Een uniek product. Voordat leerlingen bij mij beginnen met lessen zijn ze op deze manier al voor 75% voorbereid. De slagingspercentages schieten hierdoor omhoog. Bovendien zijn de leerlingen hier heel enthousiast over.”

Na twee maanden actief te zijn met De Groot Verkeersopleidingen enkel dus positieve verhalen vanuit de initiatiefnemer. “Ik liep al langer rond met dit idee en heb er nog altijd geen seconde spijt van gehad. Ik heb het enthousiasme en de adrenaline weer terug.”

Voor meer informatie over De Groot Verkeersopleidingen kunt u een kijkje nemen op http://www.rijschooldegroot.nl/

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.