Eurlings geeft kamer uitleg over bromfietspraktijkexamen

DEN HAAG – Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat arriveert woensdag bij de ministerraad. De top van het kabinet en de sociale partners hebben dinsdagavond laat een principe-akkoord gesloten. ANP MARCEL ANTONISSE

Minister Camiel Eurlings heeft de rijschoolhouders tegen zich in het harnas gejaagd door het bromfietspraktijkexamen pas per 1 maart 2010 in te voeren en niet zoals eerder aangegeven per 1 januari. De minister heeft de kamer hiervan op de hoogte gebracht middels onderstaande brief:

Geachte voorzitter,

In het Algemeen Overleg CBR en bromfietspraktijkexamen van 7 oktober 2009 heb ik u toegezegd nader met het CBR in overleg te treden om te bezien of het tarief van het bromfietspraktijkexamen verder naar beneden kan worden bijgesteld. In deze brief schets ik de uitkomsten van dit overleg en kom ik tevens terug op de datum van inwerkingtreding en de automaataantekening.

Tarief
Het CBR heeft mij de ultieme mogelijkheden geschetst die er zijn om het tarief voor het bromfietspraktijkexamen voor het jaar 2010 naar beneden bij te stellen. Op basis hiervan kan ik u meedelen dat ik voor dit examen in 2010 een tarief zal vaststellen van 95 euro. Om dit te bereiken zal ik de kosten vergoeden die het CBR heeft gemaakt voor de ontwikkeling van het examen.

Datum van inwerkingtreding
Op 29 mei 2009 heb ik u mijn voorstel voor het bromfietspraktijkexamen toegestuurd. Dit voorstel heeft u op 7 oktober jongstleden in uw Kamer besproken, waarna ik het voor advies naar de Raad van State heb gestuurd. Naar nu blijkt zal dit advies mij naar alle waarschijnlijkheid niet meer op een zodanig tijdstip bereiken, dat het wetgevingstraject voor 1 januari 2010 kan worden afgerond. Ik heb daarop besloten het bromfietspraktijkexamen niet op 1 januari 2010, maar op 1 maart 2010 van start te laten gaan.

Automaataantekening
Consultatie van de ons omringende lidstaten van de Europese Unie heeft opgeleverd dat België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden geen automaataantekening op het rijbewijs plaatsen als kandidaten het praktijkexamen afleggen op een bromfiets met een automatische versnelling. Ik heb besloten deze lijn te volgen en zal afzien van het plaatsen van deze aantekening.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

ir. Camiel Eurlings

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eurlings geeft kamer uitleg over bromfietspraktijkexamen | RijschoolPro

Eurlings geeft kamer uitleg over bromfietspraktijkexamen

DEN HAAG – Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat arriveert woensdag bij de ministerraad. De top van het kabinet en de sociale partners hebben dinsdagavond laat een principe-akkoord gesloten. ANP MARCEL ANTONISSE

Minister Camiel Eurlings heeft de rijschoolhouders tegen zich in het harnas gejaagd door het bromfietspraktijkexamen pas per 1 maart 2010 in te voeren en niet zoals eerder aangegeven per 1 januari. De minister heeft de kamer hiervan op de hoogte gebracht middels onderstaande brief:

Geachte voorzitter,

In het Algemeen Overleg CBR en bromfietspraktijkexamen van 7 oktober 2009 heb ik u toegezegd nader met het CBR in overleg te treden om te bezien of het tarief van het bromfietspraktijkexamen verder naar beneden kan worden bijgesteld. In deze brief schets ik de uitkomsten van dit overleg en kom ik tevens terug op de datum van inwerkingtreding en de automaataantekening.

Tarief
Het CBR heeft mij de ultieme mogelijkheden geschetst die er zijn om het tarief voor het bromfietspraktijkexamen voor het jaar 2010 naar beneden bij te stellen. Op basis hiervan kan ik u meedelen dat ik voor dit examen in 2010 een tarief zal vaststellen van 95 euro. Om dit te bereiken zal ik de kosten vergoeden die het CBR heeft gemaakt voor de ontwikkeling van het examen.

Datum van inwerkingtreding
Op 29 mei 2009 heb ik u mijn voorstel voor het bromfietspraktijkexamen toegestuurd. Dit voorstel heeft u op 7 oktober jongstleden in uw Kamer besproken, waarna ik het voor advies naar de Raad van State heb gestuurd. Naar nu blijkt zal dit advies mij naar alle waarschijnlijkheid niet meer op een zodanig tijdstip bereiken, dat het wetgevingstraject voor 1 januari 2010 kan worden afgerond. Ik heb daarop besloten het bromfietspraktijkexamen niet op 1 januari 2010, maar op 1 maart 2010 van start te laten gaan.

Automaataantekening
Consultatie van de ons omringende lidstaten van de Europese Unie heeft opgeleverd dat België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden geen automaataantekening op het rijbewijs plaatsen als kandidaten het praktijkexamen afleggen op een bromfiets met een automatische versnelling. Ik heb besloten deze lijn te volgen en zal afzien van het plaatsen van deze aantekening.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

ir. Camiel Eurlings

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.