Wederom taxichauffeur mishandeld

UTRECHT – Sinds vrijdag gelden in het hele land nieuwe tarieven voor taxi’s. De gewenste concurrentie op prijs komt vooralsnog niet of nauwelijks van de grond. Vrijwel alle taxi’s hanteren de maximale tarieven, zoals deze taxichauffeurs op de taxistandplaats bij het centraal station in Utrecht. ANP PHOTO RICK NEDERSTIGT

Een taxichauffeur werd in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 december mishandeld door een klant.

Aan het begin van de nacht haalde een 55-jairge taxichauffeur uit Amersfoort een klant op in Soest. Onderweg gedroeg de klant zich verbaal zeer vervelend. In Baarn was de maat voor de chauffeur vol. Hij stopte ter hoogte van het politiebureau en verzocht de klant uit te stappen. Dat deed de klant, een 51-jarige man uit Baarn, en hij betaalde.

Terwijl de Baarnaar wegliep, beledigde hij de chauffeur. Die stapte daarop uit en deelde de Baarnaar mee dat hij normaal moest doen en hem niet moest beledigen. Daarop gaf de Baarnaar hem een slag in het gezicht, waarbij zijn bril sneuvelde en hij letsel in zijn gezicht opliep. Daarna liep de verdachte weg.

De chauffeur deed aangifte van mishandeling en agenten hielden de verdachte in zijn woning aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.