Zes keer in vijf jaar dronken achter het stuur

ALBLASSERDAM – De politie Zuid-Holland-Zuid houdt vrijdagavond een grootschalige alcoholcontrole op de rijksweg A15 bij Alblasserdam. Er wordt met name worden gecontroleerd op rijden onder invloed, openstaande boetes en op de vreemdelingenwetgeving. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT **ATTENTIE REDACTIES: VERPLICHT TE MELDEN IN UW BIJSCHRIFT DAT AFGEBEELDE PERSONEN GEEN ALCOHOL HEBBEN GENUTTIGD**

Zondagochtend is een 32-jarige Schiedammer tegen de lamp gelopen. Voor de zesde keer in vijf jaar tijd werd hij aangehouden omdat hij teveel had gedronken terwijl hij achter het stuur zat.

In Tilburg was hij met zijn auto tegen een paaltje gereden. Bij controle blies hij 530 ug/l, terwijl 220 ug/l is toestaan.

Hoewel de man onder limiet bleef voor het invorderen van het rijbewijs, besloot de officier van justitie dat toch te doen omdat het niet de eerste keer was dat hij auto reed nadat hij te veel had gedronken.

Zonder meer een goede daad van de officier van justitie. Dit recidisief kan wat ons betreft niet hard genoeg bestraft worden.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.