Spontane staking buschauffeurs in Limburg na zoveelste overval

Zuid-Limburg heeft het vrijdagochtend zonder busvervoer van Veolia moeten stellen. Zo’n vierhonderd chauffeurs legden vrijdagochtend spontaan het werk neer na een gewapende overval op een chauffeur donderdagavond in Kerkrade.

Vanaf twaalf uur rijden de bussen weer, maakten bestuurder Janny Koppens van FNV Bondgenoten en Veolia Limburg directeur René de Beer vrijdag bekend aan het ANP.

De reizigers kunnen vrijdag de rest van de dag gratis reizen met de bus, zei De Beer. Dit als compensatie voor de overlast. De directie van Veolia Limburg steunt de staking volledig en wil hiermee een signaal afgeven aan de samenleving.

Het was namelijk al de derde keer in korte tijd dat er in Zuid-Limburg een buschauffeur geconfronteerd is met fors geweld. Veolia opteert voor stewards in bussen, maar is daarbij afhankelijk van de medewerking van de gemeente.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spontane staking buschauffeurs in Limburg na zoveelste overval | RijschoolPro

Spontane staking buschauffeurs in Limburg na zoveelste overval

Zuid-Limburg heeft het vrijdagochtend zonder busvervoer van Veolia moeten stellen. Zo’n vierhonderd chauffeurs legden vrijdagochtend spontaan het werk neer na een gewapende overval op een chauffeur donderdagavond in Kerkrade.

Vanaf twaalf uur rijden de bussen weer, maakten bestuurder Janny Koppens van FNV Bondgenoten en Veolia Limburg directeur René de Beer vrijdag bekend aan het ANP.

De reizigers kunnen vrijdag de rest van de dag gratis reizen met de bus, zei De Beer. Dit als compensatie voor de overlast. De directie van Veolia Limburg steunt de staking volledig en wil hiermee een signaal afgeven aan de samenleving.

Het was namelijk al de derde keer in korte tijd dat er in Zuid-Limburg een buschauffeur geconfronteerd is met fors geweld. Veolia opteert voor stewards in bussen, maar is daarbij afhankelijk van de medewerking van de gemeente.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.