Overvaller buschauffeur in de kraag gegrepen

De man die donderdagavond in Kerkrade een buschauffeur heeft overvallen is nog dezelfde avond gearresteerd. De verdachte is een 30-jarige inwoner van kerkrade, zegt de politie Limburg-Zuid.

De Kerkradenaar wordt ervan verdacht rond elf uur ’s avonds een buschauffeur te hebben overvallen bij een halte op de Kampstraat. De man dreigde hierbij met een wapen en sloeg de chauffeur meerdere malen in het gezicht. Daarna verdween hij met een geldbedrag.


De politie kon de overvaller snel traceren doordat de chauffeur de man enkele ogenblikken na de brutale overval voorbij zag rijden in een personenauto. Passagiers noteerden het kenteken van de wagen en de Kerkradenaar is kort daarna thuis in de boeien geslagen.
De politie onderzoekt of de man ook verantwoordelijk is voor een drietal andere overvallen op buschauffeurs in Kerkrade de laatste weken.

De overval leidde vrijdagochtend tot een wilde staking onder het buspersoneel van Veolia in Zuid-Limburg. De Provincie en de gemeenten willen nu samenwerken aan een maximale bescherming van de werknemers van Veolia en de reizigers in het openbaar vervoer.

Zo willen Provincie en gemeenten er voor zorgen dat er meer stewards op de bussen zullen meerijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.