CBR: verlies zal lager uitvallen

ROTTERDAM – Logo CBR. ANP PHOTO PIETER FRANKEN

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) kampt ook dit jaar met financiële tegenslag. Volgens het NOS Journaal zou het CBR, dat onder meer verantwoordelijk is voor de uitgifte van rijbewijzen, dit jaar een verlies lijden van acht miljoen euro. Oorzaak zijn pensioenverplichtingen en extra kosten die er voor ICT zijn gemaakt.

Woordvoerder Coen Sleddering van het CBR bevestigt dat er een voorziening is getroffen voor tegenvallende pensioenlasten. Hij noemt het bedrag van acht miljoen “een voorlopig getal dat minder hoog zal uitvallen.” Het CBR heeft een regeling waarbij het pensioen is gebaseerd op het laatst verdiende loon, terwijl veel bedrijven zijn overgestapt op een middenloonregeling.

Volgens Sleddering merken klanten sinds de zomer “weinig meer” van de computerproblemen waarmee het CBR kampte. Daardoor moesten mensen te lang wachten op hun medische dossier of kregen een verkeerd rijbewijs. “We controleren iedere dag of het dataverkeer goed verloopt. In zo’n twintig gevallen per maand is er sprake van foute codes, maar die sporen we op tijd op.”

Tweede Kamerlid Emile Roemer (SP) zegt in het NRC Handelsblad dat de ICT-problemen nog altijd groot zijn. “Dat is aan de orde van de dag en het personeel klaagt steen en been.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR: verlies zal lager uitvallen | RijschoolPro

CBR: verlies zal lager uitvallen

ROTTERDAM – Logo CBR. ANP PHOTO PIETER FRANKEN

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) kampt ook dit jaar met financiële tegenslag. Volgens het NOS Journaal zou het CBR, dat onder meer verantwoordelijk is voor de uitgifte van rijbewijzen, dit jaar een verlies lijden van acht miljoen euro. Oorzaak zijn pensioenverplichtingen en extra kosten die er voor ICT zijn gemaakt.

Woordvoerder Coen Sleddering van het CBR bevestigt dat er een voorziening is getroffen voor tegenvallende pensioenlasten. Hij noemt het bedrag van acht miljoen “een voorlopig getal dat minder hoog zal uitvallen.” Het CBR heeft een regeling waarbij het pensioen is gebaseerd op het laatst verdiende loon, terwijl veel bedrijven zijn overgestapt op een middenloonregeling.

Volgens Sleddering merken klanten sinds de zomer “weinig meer” van de computerproblemen waarmee het CBR kampte. Daardoor moesten mensen te lang wachten op hun medische dossier of kregen een verkeerd rijbewijs. “We controleren iedere dag of het dataverkeer goed verloopt. In zo’n twintig gevallen per maand is er sprake van foute codes, maar die sporen we op tijd op.”

Tweede Kamerlid Emile Roemer (SP) zegt in het NRC Handelsblad dat de ICT-problemen nog altijd groot zijn. “Dat is aan de orde van de dag en het personeel klaagt steen en been.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.