Dronken taxichauffeur van de weg gehaald

 Bij een grootscheepse controle-actie in de gemeenten Rheden en Doesburg heeft de politie vrijdagavond een taxichauffeur aangehouden die een alcoholpromillage blies van 1,3. Dat betekent dat de man bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had.

De chauffeur vervoerde op dat moment klanten. Hij moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Aan de controleactie werkten 75 personen mee van politie, douane en Belastingdienst. Er werden diverse adressen bezocht in verband met openstaande vonnissen. De parketpolitie inde voor 2195 euro aan boetes, de Belastingdienst haalde voor 18.000 euro aan niet betaalde belastingschuld binnen. In de gemeente Rheden werd een hennepdrogerij ontmanteld.

Er werden in totaal twintig bekeuringen uitgedeeld. Op de snelweg A348 trof de politie een bromfietser aan. Hij werd op het Velperbroekcircuit aangehouden en kreeg een boete.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.