Verkoop winterbanden loopt storm

Het winterse weer is goed voor garages en bandenservicebedrijven. Meer en meer consumenten kiezen er op het laatste moment nog voor om winterbanden onder hun auto te laten zetten.

De wachttijden rijzen inmiddels de pan uit en diverse maten zijn al niet meer verkrijgbaar. Ook de vraag naar ruitensproeier-antivries blijft maar groeien. Diverse ondernemers zijn reeds door de voorraden heen.

“Helaas is het de schuld van de automobilist zelf want die had gewoon veel eerder een afspraak moeten maken. Nu ziet hij dat zijn buurman wel weg kan rijden omdat deze winterbanden heeft terwijl hij zelf met zijn zomerbanden niet van zijn garagepad kan komen. Het afgelopen jaar werden in ons land zo’n 800.000 winterbanden verkocht en wij schatten dat één op de tien automobilisten over winterschoeisel beschikt. Wij als Bovag willen de winterband niet verplicht stellen want een automobilist moet zelf de keus kunnen maken. De veiligheid is er overigens wel bij gebaat,” aldus Bovag-woordvoerder Gijs Bosman in De Telegraaf.

In Nederland zijn de winterbanden pas de laatste jaren enorm in opkomst. In Duitsland echter is een automobilist verplicht om met ‘winters’ weer de auto winterklaar te hebben, waaronder het beschikken over winterbanden. Zo niet dan volgt er een boete.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verkoop winterbanden loopt storm | RijschoolPro

Verkoop winterbanden loopt storm

Het winterse weer is goed voor garages en bandenservicebedrijven. Meer en meer consumenten kiezen er op het laatste moment nog voor om winterbanden onder hun auto te laten zetten.

De wachttijden rijzen inmiddels de pan uit en diverse maten zijn al niet meer verkrijgbaar. Ook de vraag naar ruitensproeier-antivries blijft maar groeien. Diverse ondernemers zijn reeds door de voorraden heen.

“Helaas is het de schuld van de automobilist zelf want die had gewoon veel eerder een afspraak moeten maken. Nu ziet hij dat zijn buurman wel weg kan rijden omdat deze winterbanden heeft terwijl hij zelf met zijn zomerbanden niet van zijn garagepad kan komen. Het afgelopen jaar werden in ons land zo’n 800.000 winterbanden verkocht en wij schatten dat één op de tien automobilisten over winterschoeisel beschikt. Wij als Bovag willen de winterband niet verplicht stellen want een automobilist moet zelf de keus kunnen maken. De veiligheid is er overigens wel bij gebaat,” aldus Bovag-woordvoerder Gijs Bosman in De Telegraaf.

In Nederland zijn de winterbanden pas de laatste jaren enorm in opkomst. In Duitsland echter is een automobilist verplicht om met ‘winters’ weer de auto winterklaar te hebben, waaronder het beschikken over winterbanden. Zo niet dan volgt er een boete.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.