“Volgend jaar kijken we weer verder”

Vele rijscholen besluiten om met dit extreme winterweer niet te lessen, anderen bekijken het per dag, terwijl er ook rijscholen zijn die zo mogelijk alles doorgang laten vinden. Verkeerspro.nl zocht hierover contact met enkele rijscholen.

Kan de veiligheid wel worden gegarandeerd, hebben de leerlingen er überhaupt iets aan of is het juist een goede oefening voor de praktijk. Het zijn de afwegingen waar rijscholen met dit winterse weer te maken hebben. En uiteraard heeft het ook voor de rijscholen invloed op de omzet, die in deze dagen over het geheel gezien fors tegenvalt.

“Vandaag (dinsdag) wordt er weer wat gereden”, zegt een woordvoerder van Verkeersschool Sijtsma uit Leeuwarden. Maandag bleven alle auto’s binnen staan bij de Friese rijschool. “Maar er zijn nu enkele instructeurs die toch weer de weg op zijn gegaan.” Helaas voor diverse leerlingen kunnen de examens hoe dan ook geen doorgang vinden, maar dit wordt door het CBR goed opgepakt, vindt men bij Verkeersschool Sijtsma. “Het CBR lost alles netjes op en voor ons kost het natuurlijk wel geld, maar we kunnen er niets aan veranderen.”

Dat gevoel leeft ook bij Autorijschool Greven uit het Achterhoekse Didam. “Wij bekijken het per uur.” Waar vorige week nog ‘gewoon’ les werd gegeven, is dat na het weekend duidelijk anders. “Op de grote wegen gaat het wel, maar verder is het haast niet te doen.”

Autorijschool Greven blijft er verder rustig onder. “Er is alle begrip bij de leerlingen. Alleen voor de examens is het natuurlijk teleurstellend, maar het CBR is gelukkig heel soepel.” En wat betreft het lessen tot aan de feestdagen. “Misschien besluiten we wel om er alles uit te gooien en volgend jaar weer verder te kijken.”

Bij Verkeersschool Tilburg is echter alles anders. In de Midden-Brabantse stad wordt zo goed en zo kwaad als het kan gewoon doorgelest. “Wij laten het aan de leerlingen,” zegt een woordvoerster. “Vanaf ’s avonds zes uur lessen we niet meer, maar verder laten we in principe alles doorgaan.”

Waar de leerlingen niet kunnen doen wat ze normaliter doen, is er nu wel de kans om om te gaan met gevaarlijke situaties die ontstaan vanwege het extreem slechte weer. “Er zijn bijvoorbeeld instructeurs die naar een besloten terrein gaan. Zo krijgen leerlingen een ander stukje informatie wat overigens heel nuttig kan zijn.”

Bij Verkeersschool Tilburg bekijkt men de situatie uiteraard ook per dag. “Maar wij streven er naar om alles gewoon door te laten gaan.” Organisatorisch zorgt dat voor de minste problemen, hoewel de examens geen doorgang kunnen vinden. “Maar de meeste leerlingen hebben ook daar wel begrip voor.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

“Volgend jaar kijken we weer verder” | RijschoolPro

“Volgend jaar kijken we weer verder”

Vele rijscholen besluiten om met dit extreme winterweer niet te lessen, anderen bekijken het per dag, terwijl er ook rijscholen zijn die zo mogelijk alles doorgang laten vinden. Verkeerspro.nl zocht hierover contact met enkele rijscholen.

Kan de veiligheid wel worden gegarandeerd, hebben de leerlingen er überhaupt iets aan of is het juist een goede oefening voor de praktijk. Het zijn de afwegingen waar rijscholen met dit winterse weer te maken hebben. En uiteraard heeft het ook voor de rijscholen invloed op de omzet, die in deze dagen over het geheel gezien fors tegenvalt.

“Vandaag (dinsdag) wordt er weer wat gereden”, zegt een woordvoerder van Verkeersschool Sijtsma uit Leeuwarden. Maandag bleven alle auto’s binnen staan bij de Friese rijschool. “Maar er zijn nu enkele instructeurs die toch weer de weg op zijn gegaan.” Helaas voor diverse leerlingen kunnen de examens hoe dan ook geen doorgang vinden, maar dit wordt door het CBR goed opgepakt, vindt men bij Verkeersschool Sijtsma. “Het CBR lost alles netjes op en voor ons kost het natuurlijk wel geld, maar we kunnen er niets aan veranderen.”

Dat gevoel leeft ook bij Autorijschool Greven uit het Achterhoekse Didam. “Wij bekijken het per uur.” Waar vorige week nog ‘gewoon’ les werd gegeven, is dat na het weekend duidelijk anders. “Op de grote wegen gaat het wel, maar verder is het haast niet te doen.”

Autorijschool Greven blijft er verder rustig onder. “Er is alle begrip bij de leerlingen. Alleen voor de examens is het natuurlijk teleurstellend, maar het CBR is gelukkig heel soepel.” En wat betreft het lessen tot aan de feestdagen. “Misschien besluiten we wel om er alles uit te gooien en volgend jaar weer verder te kijken.”

Bij Verkeersschool Tilburg is echter alles anders. In de Midden-Brabantse stad wordt zo goed en zo kwaad als het kan gewoon doorgelest. “Wij laten het aan de leerlingen,” zegt een woordvoerster. “Vanaf ’s avonds zes uur lessen we niet meer, maar verder laten we in principe alles doorgaan.”

Waar de leerlingen niet kunnen doen wat ze normaliter doen, is er nu wel de kans om om te gaan met gevaarlijke situaties die ontstaan vanwege het extreem slechte weer. “Er zijn bijvoorbeeld instructeurs die naar een besloten terrein gaan. Zo krijgen leerlingen een ander stukje informatie wat overigens heel nuttig kan zijn.”

Bij Verkeersschool Tilburg bekijkt men de situatie uiteraard ook per dag. “Maar wij streven er naar om alles gewoon door te laten gaan.” Organisatorisch zorgt dat voor de minste problemen, hoewel de examens geen doorgang kunnen vinden. “Maar de meeste leerlingen hebben ook daar wel begrip voor.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.