Taxibranche profiteert van slechte weer

Het slechte weer legt duidelijk niet iedereen windeieren. Diverse taxibedrijven zien het klantenbestand toenemen, temeer veel mensen zelf niet meer durven te rijden in deze weersomstandigheden.

Diverse taxichauffeurs profiteren hiervan en verhogen de prijzen, zo blijkt uit een reportage van Omroep West.

Door de sneeuw rijden bijvoorbeeld in Den Haag nog niet alle trams. Daardoor stranden veel tramreizigers bij het Haagse station. Chauffeurs vragen soms wel 25 tot 30 euro voor een ritje van vier kilometer. Dat doen ze naar eigen zeggen omdat ze door de gladheid meer risico lopen op schade.

Werkgeversvereniging KNV Taxi laat in een reactie weten dat alle taxichauffeurs zich gewoon aan de maximumtarieven moeten houden. Van een ‘sneeuwtarief’ mag geen sprake zijn. De organisatie raadt reizigers aan alleen taxi’s te nemen die op de meter rijden. Het is aan de taxichauffeurs zelf om de risico’s in te schatten en aan de hand daarvan te bepalen of ze wel of niet de weg op gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.