Geen taxi’s van Connexxion op kerstavond

Duizenden gehandicapten die een taxirit bij Connexxion hebben geboekt, kunnen hun taxi voor kerstavond waarschijnlijk wel vergeten. De taxi’s van Connexxion rijden vanaf donderdag 20.00 tot vrijdag 11.00 uur niet vanwege de verwachte gladde wegen. “Alleen als de veiligheid kan worden gegarandeerd” rijden de taxi’s van Connexxion, heeft het vervoersbedrijf donderdagmiddag laten weten.

Connexxion heeft besloten tot de maatregel wegens de voorwaarschuwing voor slecht weer van het KNMI. Het weerinstituut verwacht dat het glad wordt op de wegen wegens ijzel en natte sneeuw. De ANWB raadt mensen vanwege de verwachte weersomstandigheden af om donderdagavond de weg op te gaan. Volgens de ANWB kan het van donderdagavond 21.00 uur tot vrijdag 12.00 uur glad zijn.

Voor kerstavond hebben duizenden mensen via het vervoerssysteem Valys een taxi geboekt bij Connexxion. Valys is het bovenregionale vervoer per taxi voor mensen met een handicap. Reizigers die hebben geboekt, worden zo veel mogelijk telefonisch geïnformeerd als het onmogelijk wordt om te rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.