CBR

CBR verhoogt prijs theorie-examen auto

RIJSWIJK – Het CBR verhoogt de prijs van een theorie-examen auto per 1 januari naar 33,25 euro. Vorig jaar kostte een poging om het theorie-examen rijbewijs B te halen 32,45 euro.

De tariefstijging valt binnen de ‘Regeling goedkeuring tarieven CBR‟. Op basis van de rekenformule die is vastgelegd in de regeling heeft het CBR de tarieven voor 2010 geïndexeerd met 2,58%. Deze indexering is voor 25 procent gebaseerd op de CBS prijsindex en voor 75 procent op de CBS loonindex.

Om het praktijkexamen voor de personenauto (categorie B) te doen, moet een kandidaat geslaagd zijn voor het theorie-examen personenauto.

Geslaagden ontvangen na afloop een uitslagformulier. Dat is in de plaats gekomen van het theoriecertificaat, wat sinds 1 maart 2010 niet meer bestaat. Het resultaat van het examen wordt via de elektronische weg vastgelegd.

Kandidaten kunnen vanaf hun 18e jaar theorie-examen doen. Enkele maanden van tevoren valt al wel een examendatum te reserveren.

Theorie-examens kunnen aangevraagd en betaald worden via de on line reservering van het CBR of via de rijschool. De rijschool kan kosten in rekening brengen voor het reserveren van een examen. Het theoriecertificaat is een jaar geldig.

Leerlingen die het examen afleggen via een rijschool hebben een fors hogere kans te slagen, zo blijkt uit onderzoek. Bovendien veroorzaken zij minder ongelukken omdat ze de theorietraining van deskundige rijinstructeurs hebben gekregen.

Theorieboeken zijn te koop bij de uitgevers van verkeersmiddelen (VekaBest), rijscholen en bij de boekhandel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.