Bussen vallen uit door sneeuwval

Vervoersmaatschappij Conexxion heeft zaterdagavond door sneeuwval een aantal busdiensten geschrapt. In de provincie Friesland en de regio Twente rijden de bussen van het vervoersbedrijf niet meer. De stadsbussen in Lelystad en de streekbussen in de Noordoostpolder rijden met vertraging.

De vervoerder Qbuzz heeft de busdiensten geschrapt in Drenthe. Volgens een woordvoerder is het niet meer verantwoord de weg op te gaan. Eerder schrapte deze vervoerder ook busdiensten in Zuidoost-Friesland, maar vanaf 21.00 uur rijden ze daar weer, al dan niet met vertraging, omdat de wegen zijn schoongemaakt.

Ook in de provincie Groningen moeten reizigers rekening houden met een langere reistijd en is er sprake van beperkte rituitval. Zo rijden de nachtbussen wel in de stad Groningen, maar niet vanuit de provincies, aldus een woordvoerder van Qbuzz.

Op de Veluwe zijn alle bussen van Veolia uitgevallen, behalve in Ede-stad. Daar rijden ze nog wel, aldus de woordvoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.