Minder schade Rotterdams OV tijdens nieuwjaarsnacht

ROTTERDAM – Vuurwerk bij de Rotterdamse Erasmusbrug tijdens de Nationale Nieuwjaarsnacht. De bezoekers van het feest werden getrakteerd op optredens van onder meer de Haagse formatie Di-Rect, zangeres Esmee Denters en soulzanger Waylon. Via de satelliet was een verbinding met ster-dj Ferry Corsten in de Verenigde Staten gemaakt. ANP MARCO DE SWART

Het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET heeft tijdens de jaarwisseling door onder meer vandalisme 95.000 euro schade opgelopen.

Dat is 35 procent minder dan vorig jaar, meldde het bedrijf maandag.

Bij het bedrag is inbegrepen schade aan abri’s en en dergelijke en ook personeelskosten voor het afsluiten van de stations. Vorig jaar heeft de RET 70.000 geïnvesteerd in materiaal om oplaadautomaten af te schermen. Dat materiaal kon opnieuw worden gebruikt.

Andere grote steden komen later met cijfers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.