Rustige start OV-chipkaart

Studenten ondervonden maandagochtend op Utrecht CS weinig problemen met het reizen met hun ov-chipkaart. De rijen voor de drie oplaadpunten waren niet extreem lang en de apparaten bleven bovendien in werking op ‘D-day’, zoals de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) deze eerste werkdag na de kerstvakantie beschreef.

De nieuwe ov-chipkaart voor studenten is vanaf 1 februari het enige geldige vervoersbewijs. Tot die tijd kan de kaart worden geactiveerd en mogen studenten reizen met hun ongeactiveerde kaart. Studenten op het Utrechtse station maken zich daarom nog niet echt druk. ,,Ik stap nu gewoon de bus in, maar als je straks die kaart bij het in- en uitstappen moet activeren wordt het denk ik echt chaos”, zegt een student bij de bus naar de universiteit op de Uithof.

Voorzitter Gerard Oosterwijk van de LSVb kreeg de laatste dagen wel klachten binnen van studenten die nog geen ov-chip in huis hebben.

,,Dat zijn er nog steeds zo’n 18.000 in totaal. We raden hen in ieder geval aan om voorlopig met de oude ov-kaart te reizen”, zegt hij.

Het coördinatiepunt Studenten OV-chipkaart is tevreden met de 40.000 studenten die hun kaart al hebben geactiveerd. ,,Dat is een mooi aantal voor nu. De overige 600.000 studenten hebben daar nog de hele maand de tijd voor, dus we verwachten dat iedereen op tijd een werkende kaart bezit”, aldus de woordvoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.