Al 13.000 examens uitgesteld bij CBR

In de maand december 2009 en in de eerste dagen van de maand januari 2010 zijn bij het CBR 13.000 examens uitgesteld.

Hiermee is de uitgestelde omzet voor het CBR de grens van 1.000.000 euro gepasseerd. Die omzet komt op enig moment wel weer naar het CBR toe, maar voor de personeelslasten van het CBR betekent dat een tegenvaller.

Het CBR maakt zich zorgen over de geluiden dat bij diverse gemeenten het strooizout opraakt en dat men daarom besluit alleen op hoofdwegen te strooien. Ook zijn er gemeenten die om milieutechnische redenen in het geheel niet strooien. Omdat de examens van het CBR zich voor een groot deel binnen de bebouwde kom afspelen, doet het CBR een dringend beroep op
de wegbeheerders om ook de wegen in de bebouwde kom berijdbaar te maken.

Het CBR streeft ernaar een eerste examen binnen zeven weken aan te bieden aan de kandidaat en een herexamen binnen vijf weken na het zakken. Met het uitstel van zo’n groot aantal examens, zal de druk op die reserveringstermijnen gaan oplopen.

Het CBR zal er alles aan doen om dat te voorkomen, maar of dat gaat lukken is zeer afhankelijk van de weersgesteldheid in de komende weken en de strooiacties van de wegbeheerders.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Al 13.000 examens uitgesteld bij CBR”

R. Klokke van Steenwijk|09.01.10|00:15

Een kandidaad heeft een tussentijdse toets en kort daarop een praktijkexamen aangevraagd.
Nu wordt de T.T.T. door weersomstandigheden gecanseld.
De datum van het praktijkexamen volgt daar dus kort op.
De kandidaad zal afgezien van de finaciele schade zijn vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen dan niet meer kunnen realiseren.
Hoe leg je dat aan de kandidaat uit?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.