ANWB: niet rijden, wel lessen

De ANWB heeft dinsdag het advies gegeven om niet de weg op te gaan vanwege de extreme weersomstandigheden. Door de gladheid staan er vele files en is het amper mogelijk om op de plaats van bestemming te komen.

“Stel in ieder geval de reis uit, want op dit moment kom je waarschijnlijk toch niet op je bestemming aan”, zegt een woordvoerder tegen Novum.

Verkeerspro.nl zocht contact met ANWB Rijopleidingen over het wel of niet doorgaan van de rijlessen. “In sommige plaatsen worden de rijlessen uitgesteld naar een later tijdstip”, geeft een woordvoerster aan.

“In Eindhoven bijvoorbeeld gaan de lessen gewoon door omdat de doorgaande wegen goed te bereiden zijn.” Hoewel de ANWB als organisatie een negatief reisadvies geeft, wil dat dus niet zeggen dat ANWB Rijopleidingen daar in mee gaat. “De vestiging beslist uiteindelijk zelf of de lessen wel of geen doorgang vinden.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.