Taxi laat 94-jarige vrouw achter in de vrieskou

De 94-jarige zwaar dementerende An Sloesen uit Tegelen heeft maandag twee uur lang in een rolstoel bij haar woning moeten wachten tot iemand thuiskwam.

Zij was in de bittere kou achtergelaten door een taxichauffeur, schrijft De Limburger. De taxichauffeur had namelijk niet gecontroleerd of er iemand thuis was.

De familie van de vrouw is des duivels: “Een hond bind je in zo’n vrieskou nog niet aan een boom vast, maar tegen een zwaar zieke en demente vrouw zeggen ze dag met het handje”, briest Paul Sloesen (53), die bij zijn moeder woont.

Volgens Rob Janzen van het gelijknamige taxibedrijf uit Belfeld dacht de chauffeur van wel omdat de hond aansloeg en er licht brandde. Hij belde aan en ging snel terug naar zijn busje. Onvergeeflijk, zegt Janzen. “De chauffeur had mevrouw terug moeten brengen. Ik heb hem ontslag aangezegd.”

De vrouw werd totaal verkleumd aangetroffen. Sloesen: “Als er iets mis is, neem ik stappen tegen Janzen.” Hij kondigt een klacht aan tegen Martinushof, maar een woordvoerder van die instelling zegt net als Janzen dat de familie wist dat moeder eerder thuis zou komen. “En het taxibedrijf heeft tegen de afspraken in gehandeld.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.