“Een degelijke en robuuste scooter”

Vanwege de invoering van het bromfietspraktijkexamen op 1 maart 2010 zijn veel rijschoolhouders in de weer met het aanschaffen van geschikte scooter(s).

Diverse rijscholen haken in op de invoering van het praktijkexamen. Bij WOLF rijbewijsshop, een van de grootste rijscholen in Nederland, gaat men ook mee in deze ontwikkeling.

“We starten met een setje scooters voor Breda/Tilburg en een voor Zeeland. We willen op basis hiervan bekijken of we hiermee ook aan de slag gaan bij onze andere vestigingen”, zegt Raymond Wolf.

Een van de motorinstructeurs van WOLF rijbewijsshop, Thijs Matheeuwsen, testte de Kymco Agility. “De Kymco Agility ziet er mede door zijn valbeugelset degelijk en robuust uit. Het is een scooter met niet al te veel poespas. Dit is duidelijk te zien aan de tellers op het stuur. Wel zijn deze goed afleesbaar. De zithouding is prima voor iemand onder de 1,85”, zegt hij na een uitgebreide testrit.

Matheeuwsen vervolgt: “De bediening van de remmen gaat soepel en deze zijn goed te doseren. De 4-takt motor is vrij stil en accelereert vlot naar de 45 km/h. De wendbaarheid is uitstekend en bochten lopen daardoor soepel. Al met al voelt de Kymco Agility aan als een degelijke en betrouwbare scooter.”

Als rijschool ook al ervaring met een scooter? Neem dan contact met ons op zodat we ook uw test kunnen publiceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.