Connexxion laat leerlingen in de ‘kou’ staan

Vervoersmaatschappij Connexxion houdt omwille van de veiligheid van chauffeurs en passagiers de busjes voor leerlingenvervoer in de regio’s Kennemerland en Amsterdam donderdagochtend binnen. Ook de ov-taxi’s rijden niet. Volgens een woordvoerder van Connexxion wordt rond het middaguur bekeken of de busjes en taxi’s weer de weg op kunnen.

Na het besluit om niet uit te rijden zijn de ouders van leeringen die gebruik maken van het leerlingenvervoer en de betrokken scholen geïnformeerd. Een aantal chauffeurs was al vroeg vertrokken en kon niet meer worden bereikt. Enkele kinderen zijn dus wel op school afgeleverd. Het bedrijf belooft er voor te zorgen dat zij aan het einde van de dag ook weer veilig worden thuisgebracht.

In de regio Amsterdam rijden ongeveer 350 chauffeurs voor het leerlingenvervoer van Connexxion. Het is niet bekend hoeveel van hen donderdagochtend wel op pad zijn gegaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.