GVB overleeft ochtendspits in Amsterdam

Het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf GVB heeft de ochtendspits donderdag redelijk goed doorstaan.

Alle trams, bussen en metro’s reden. Ze liepen soms wel enige vertraging op. Dat kwam niet alleen door de gladheid, maar ook doordat het extra druk was. Veel mensen kozen er na de verkeerschaos van woensdagavond namelijk voor de auto te laten staan en met het openbaar vervoer te reizen.

Dat heeft een woordvoerster laten weten. Woensdagavond had het GVB aanzienlijk grotere problemen door de hevige sneeuwval. In Amsterdam-Noord reden de bussen wegens de gladheid alleen nog maar over de hoofdwegen. De zijstraten lieten ze zitten. In Amsterdam-West vielen enkele bussen tijdelijk uit. Trams reden wel, maar liepen grote vertraging op doordat het verkeer in de hoofdstad muurvast stond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.