Amsterdam weert nieuwe taxi’s op CS

Amsterdam verstrekt voorlopig geen vergunningen aan nieuwe chauffeurs voor de taxistandplaats op het Centraal Station. Alle 996 bestuurders die al een speciale licentie voor deze plek hebben, moeten die bovendien opnieuw aanvragen.

Op die manier wil de gemeente de misstanden op de standplaats de kop indrukken, liet een woordvoerster van wethouder Hans Gerson (taxizaken) vrijdag weten.

De gemeente ziet verder ook strenger toe op de voorwaarden voor het verstrekken van de vergunningen. Gerson treft de maatregelen in afwachting van de nieuwe Taxiwet, die vermoedelijk dit voorjaar ingaat. Op de taxistandplaats bij CS vinden al sinds jaar en dag wantoestanden plaats. Chauffeurs weigeren korte ritjes en vragen veel te hoge ritprijzen. Sinds maart 2008 is de standplaats daarom alleen toegankelijk voor kwaliteitstaxi’s. Maar dat hielp uiteindelijk niet de problemen op te lossen.

De nieuwe vergunningen worden voor een periode van een jaar verstrekt in plaats van de huidige twee jaar. De chauffeurs moeten hiervoor in het bezit zijn van een geldige ontheffing voor het gebruik van de busbanen in de stad, de auto mag niet ouder zijn dan zes jaar en als het voertuig op diesel rijdt, moet hij voorzien zijn van een roetfilter. De chauffeurs hebben inmiddels een brief gekregen over de nieuwe maatregelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.