Het strooizout is in aantocht

De drie grote zoutleveranciers maken zich geen grote zorgen over het leveren van strooizout voor de Nederlandse wegen. Dat lieten Eurosalt, Frisia Zout en AkzoNobel vrijdag weten. De leveranciers zeggen wel alle zeilen bij te moeten zetten om aan de vraag te kunnen voldoen.

AkzoNobel gaat de komende dagen 15 miljoen kilo strooizout leveren aan Rijkswaterstaat en kan daardoor tot en met woensdag geen aanvullende orders voor strooizout aannemen. Wel blijft AkzoNobel leveren aan gemeentes en provincies die al een contract hadden met het bedrijf.

Eurosalt in Moerdijk krijgt de komende tien dagen schepen uit Duitsland en Engeland binnen met ongeveer 25.000 ton strooizout aan boord. Maar ook dit bedrijf kan hiermee alleen aan urgente extra bestellingen voldoen.

Frisia Zout kreeg donderdag van minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) toestemming om maximaal 100.000 ton extra zout te winnen in het Friese Franekeradeel. Het bedrijf stelt per dag tussen de 1000 en 1500 ton extra te kunnen produceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.