Enschedese taxibedrijven blij met besluit rechtbank

De zeven taxibedrijven die donderdagmiddag door bestuursrechter R. Jue in het gelijk zijn gesteld in hun zaak tegen de gemeente Enschede, hebben er geen moeite mee dat burgemeester Den Oudsten de binnenstad op uitgaansavonden afsluit voor alle taxi’s.

“Op die manier is er in ieder geval weer sprake van eerlijke concurrentie”, zegt mede-eigenaar Monny Bidetta van taxibedrijf Ditaxi in TC/Tubantia.

De taxibedrijven stapten eerder deze week naar de rechter omdat ze sinds eind november op uitgaansavonden geen toegang meer hebben tot de binnenstad. Die mogelijkheid hadden alleen nog taxibedrijven die aangeslotej waren bij de Taxi Centrale Twente.

“We staan nu allemaal aan de rand van het centrum Daar waren altijd al vier standplaatsen ingericht. Het ns-station, bij het casino, het Hoedemakersplein en bij Wenninkgaarde. De enige plek waar voor taxi’s echt te weing ruimte is, en waar juist iedereen graag wil staan is op het Hoedemakersplein.”

De eigenaar van Ditaxi voegt er wel aan dat het verwijderen van taxi’s uit het centrum, niet dé oplossing is. “Uiteindelijk moeten we natuurlijk weer de stad in kunnen. Daar hadden we altijd veel belklanten. Daarvan zijn we al een aantal van kwijtgeraakt”, zegt de eigenaar van Ditaxi.

Ronald Scholten, voorzitter van de Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE), betreurt de uitspraak van de rechter. “Het afsluiten van de binnenstad is voor niemand een overwinning. “

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.