‘Nederlanders zijn de slechtste chauffeurs’

Uit een onderzoekje van verzekeraar AXA is gebleken dat Duitsers de beste chauffeurs zijn van Europa en dat Nederland op een schamele laatste plaats staat (samen met Oostenrijk).

Het onderzoek is uitgevoerd door 8.000 mensen uit tien Europese landen te vragen waar volgens hun de beste Europese chauffeurs vandaan komen en maar liefst 22% van de ondervraagde mensen noemt Duitsland.

Nederland wordt slechts door 2% van de mensen genoemd. Het onderzoek betreft tien landen, dus om te zeggen dat we direct de slechtste chauffeurs van Europa zijn gaat iets te ver, maar dat we er niet genadig afkomen bij weggebruikers uit andere landen komt op basis hiervan toch wel vast te liggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.