“Uitstellen examens te idioot voor woorden”

Ferry Magielse kan het niet bevatten dat de meeste rijscholen er de afgelopen weken voor kozen om (in elk geval een deel) van de rijlessen te annuleren vanwege het slechte weer. Tegenover Verkeerspro.nl neemt hij hierover dan ook geen blad voor de mond.

“Wij hebben in veertig jaar tijd pas één dag niet gelest, dat was ongeveer dertig jaar geleden. Toen kreeg ik de auto echt niet van zijn plaats.” Snappen doet hij het niet dat veel rijscholen in zijn ogen veel te snel besluiten om lessen niet door te laten gaan. “Want als je het nu leert, kun je het voor je hele leven. De meeste mensen weten niet eens wat ze moeten doen als ze in een slip raken. Gewoon de koppeling intrappen, dan vinden er een stuk minder ongelukken plaats.” Een uitzondering is er echter wel. “Als een instructeur zelf bang is, schiet het natuurlijk niet op.”

Dat zijn de andere instructeurs bij rijschool Magielse niet. “Mijn dochter en mijn vrouw lessen ook gewoon door”, zegt Ferry, die trots gaat op zijn familiebedrijf. Naast het lessen in reguliere lesauto’s is het bij rijschool Magielse ook mogelijk om te lessen in een Ferrari en een Lamborghini. “Maar dat zijn eenmalige lessen, cadeautjes.”

Ook die lessen gaan uiteraard door in dit weer, zelfs in het geval er een weeralarm wordt afgegeven. Een term waar Magielse overigens doodmoe van wordt. “Dat vind ik zo zielig, waar zijn we mee bezig vraag ik me op zo’n moment af. De leerlingen worden gewoon gemanipuleerd door dergelijke berichten.”

Het is dan ook niet verrassend dat Magielse ook afgeeft op het CBR in deze. “Ik vind dat ze de examens veel te snel uitstellen, het is gewoon te idioot voor woorden. Laat een leerling maar rijden.” Overigens komt rijschool Magielse niet voor problemen te staan door de uitgestelde examens. “Het levert toch gewoon weer nieuwe lessen op. Je verdient al zo weinig tegenwoordig, een loodgieter vangt per uur al meer dan een rijschool. Als je dan nog lessen gaat annuleren, wordt het helemaal moeilijk om nog iets over te houden.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.