ANWB krijgt er een concurrent bij

Autobelangen lijkt een serieuze concurrent van de ANWB te zullen worden. De nieuwe organisatie zal nog vóór de zomer beginnen met het behartigen van belangen van Nederlandse automobilisten.

Autobelangen richt zich op alle aspecten die te maken hebben met het autorijden in Nederland, voor zowel de particuliere als de zakelijke rijder. ‘” We zijn zeer verontrust over het autobeleid van de overheid. Hierbij gaat het ons niet alleen om de invoering van het rekeningrijden in het kader van de filebestrijding, maar ook om de almaar toenemende parkeerbelastingen en de marginale snelheidsbekeuringen die steeds meer als belastingheffing worden gezien”, meent woordvoerder en oprichter Wouter van Embden in De Telegraaf.

De nieuwe organisatie wil zich duidelijk onderscheiden van de ANWB, onder meer door meer afstand te nemen van het regeringsbeleid. Speciale aandacht is er daarbij voor auto`s van meer dan acht jaar oud. “Dit is ook de groep mensen die zich vaak geen nieuwe auto kan veroorloven en dus niet meedeelt in de voordelen. Zij worden in toenemende mate door de overheid financieel aangepakt”, aldus Van Embden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.