Examens komen op gang, totaal 24.000 rijexamens uitgesteld

RIJSWIJK – Hoofdkantoor CBR. ANP PHOTO PIETER FRANKEN

Vandaag zijn de CBR examens weer goed op gang gekomen, op enkele gemeenten in het zuiden na. Hiermee is het totaal aantal uitgestelde examens bij het CBR gekomen op 24.000. Voor het CBR betekent dit uitstel een uitgestelde omzet van 1,8 miljoen euro ex BTW.

Het CBR heeft grote moeite met het strooi- en schoonmaakbeleid van sommige wegbeheerders, die ervoor kiezen om niet of slechts op doorgaande wegen te strooien. Voor het goed beoordelen van een kandidaat, is het rijden binnen woonwijken een essentieel onderdeel. Op diverse plaatsen heeft het CBR de wegbeheerders op de hoogte gebracht van de locale situatie en op schoonmaken aangedrongen.

Gelukkig zijn er ondanks de omstandigheden in de eerste twee weken van januari 2010 17.400 examens wel doorgegaan. Dit is mede mogelijk geworden door improvisatie en flexibiliteit van de kandidaten, de rijscholen en het CBR.

Het CBR heeft met de BOVAG afgesproken om de afgelopen periode gezamenlijk te evalueren, waarbij met name gekeken zal worden naar de uitstelprocedure en de communicatie tussen CBR, rijscholen en kandidaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Examens komen op gang, totaal 24.000 rijexamens uitgesteld | RijschoolPro

Examens komen op gang, totaal 24.000 rijexamens uitgesteld

RIJSWIJK – Hoofdkantoor CBR. ANP PHOTO PIETER FRANKEN

Vandaag zijn de CBR examens weer goed op gang gekomen, op enkele gemeenten in het zuiden na. Hiermee is het totaal aantal uitgestelde examens bij het CBR gekomen op 24.000. Voor het CBR betekent dit uitstel een uitgestelde omzet van 1,8 miljoen euro ex BTW.

Het CBR heeft grote moeite met het strooi- en schoonmaakbeleid van sommige wegbeheerders, die ervoor kiezen om niet of slechts op doorgaande wegen te strooien. Voor het goed beoordelen van een kandidaat, is het rijden binnen woonwijken een essentieel onderdeel. Op diverse plaatsen heeft het CBR de wegbeheerders op de hoogte gebracht van de locale situatie en op schoonmaken aangedrongen.

Gelukkig zijn er ondanks de omstandigheden in de eerste twee weken van januari 2010 17.400 examens wel doorgegaan. Dit is mede mogelijk geworden door improvisatie en flexibiliteit van de kandidaten, de rijscholen en het CBR.

Het CBR heeft met de BOVAG afgesproken om de afgelopen periode gezamenlijk te evalueren, waarbij met name gekeken zal worden naar de uitstelprocedure en de communicatie tussen CBR, rijscholen en kandidaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.