Team Verkeerspro: Redelijke start opgevolgd door fikse misser

Team Verkeerspro is redelijk begonnen aan de Arctic Challenge. De eerste etappe vanuit Nederland eindigden Joan Blaas en Fritjof Terlingen als 28ste van de 55.

Niet slecht voor een debuterend team al waren ze allerminst tevreden. Blaas: “We dachten dat we best rustig aan konden rijden, maar het blijkt dat je toch flink gas moet geven om de gewenste tijd kwijt te zijn aan de etappe.”

Maar hier hebben de heren van geleerd want de eerste twee checkpoints van etappe 2 lag het duo op koers voor een goede klassering. Een fatale blunder gooide echter roet in het eten.

Moe van de vele kilometers en in het holst van de nacht werd er getankt. De Landrover, Diesel behoevende, werd echter volgegoten met Benzine. Na 500 meter rijden stopte de auto van Team Verkeerspro ermee.

Omdat ze in een afgelegen plaats stonden, was hulp niet ter plekke. Tot in de ochtend moest er worden gewacht op hulp. Zelf werd er al wat gesleuteld en in de garage werd de benzine uiteindelijk uit de tank gehaald. Nieuwe diesel bracht Team Verkeerspro weer op de weg, maar er werd wel acht uur aan tijd verloren. Blaas: “Ik snap het nog steeds niet, maar een goede klassering in deze etappe kunnen we dus vergeten.”

Inmiddels is Team Verkeerspro weer op weg. “En sinds we geholpen zijn, zien we het ook weer helemaal zitten. Al balen we er wel van, het ging net zo lekker.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Team Verkeerspro: Redelijke start opgevolgd door fikse misser”

Carolien|18.01.10|19:04

Toitoitoi!! Heel veel succes daar in het hoge noorden!

Theya C.T. van Rutte|18.01.10|21:17

“Team Verkeerspro weer op weg. “En sinds we geholpen zijn, zien we het ook weer helemaal zitten. Al balen we er wel van, het ging net zo lekker.”

Hoi Joan en Fritjof!! Blijf genieten! Vannacht wel RUST? Shownieuws -SBS (Victor) -viel tegen; team sbs kon niet meer mee op de boot (vol) met n autootje vol eten!!!Ziet ( is ) jullie limousine, die eigenwijs alleen op diesel wil rijden, er toch wel eens even heel professioneel uit! Kan jullie auto helaas ook niet volgen maar geniet van de berichtjes. Zoooover weg en zoooo’n goed contact. Bravo!
Al rendieren ontmoet/ontweken. Voor nu heel veel plezier, sterkte en succes!! Good Luck! Liefs XXX Theya

Dominique|19.01.10|14:07

He Fritjof gewoon gas geven ,
Denk aan dat biertje bij de Finish, !
Succes, Dominique

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.