Aantal gaten in wegen verdubbeld door winterweer

MUIDEN – Het verkeer op de A1 tussen Diemen en Muiden richting Amersfoort heeft zondagmiddag en -avond last van ernstige hinder door een spoedreparatie vanwege vorstschade aan het wegdek op en bij de Muiderbrug. Drie van de vier rijstroken zijn tijdens het werk over een lengte van een kilometer afgesloten. Er wordt een omleiding ingesteld. […]

Het winterweer heeft zijn sporen achtergelaten. Eind december repareerde Rijkswaterstaat tien gaten. Nu zijn er twintig geteld. De weg lijkt wel een gatenkaas.

Rijkswaterstaat heeft de handen vol aan spoedreparaties aan de snelwegen. Vooral de A1 is veranderd in een snelweg vol gaten. Rijkswaterstaat kan niet exact zeggen wanneer ze de schade aanpakt, maar volgens een woordvoerster is het ‘binnenkort’.

Asfalt met een open structuur, zoals ZOAB, is gevoeliger voor vorstschade dan dichte asfaltlagen. Water dat tussen de steentjes zit, zet uit als het gaat vriezen. Daardoor barst het asfalt en ontstaan gaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.