‘De bril van Joan’: ideaal in de Arctic Challenge

Uit recent onderzoek van Carl Zeiss Vision blijkt dat 82% van de brildragers behoefte heeft aan beter nachtzicht.

Brildragers, maar ook mensen die geen bril dragen, hebben vaak last van onscherp zicht, reflecties of halo’s, vooral in de schemering of ’s nachts. Autorijden wordt op die manier heel vermoeiend en kan bovendien gevaarlijke situaties opleveren.

Met een nieuw apparaat kan het persoonlijke nachtzicht worden gemeten. Deze nachtzichtmeting simuleert donkere omstandigheden en spoort hiermee alle oogfouten op die verantwoordelijk zijn voor een minder scherp zicht in het donker en de schemer. Zo kan worden bekeken wat de beste oplossing is voor nachtzichtproblemen bij brildragers en mensen die (nog) geen bril dragen.

Dit is gebeurd bij Joan Blaas, een van de rijders van Team Verkeerspro. Hij heeft een i.Scription bril van Zeiss aangemeten gekregen door Loonen brillen. “Een prima bril, echt een meerwaarde in de auto”, spreekt hij lovend vanuit Zweden. “Ik kan er echt mijn voordeel mee doen, temeer daar het in Scandinavië het grootste deel van de dag donker is.”

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “‘De bril van Joan’: ideaal in de Arctic Challenge”

Theya C.T. van Rutte|23.01.10|01:02

Bril staat je goed Joan! Hou s.v.p. de elanden en overige nachtlopers in de gatan. Vanaf de PC zijn jullie nu in het donker moeilijk te volgen. Geniet van het voordeel van deze bijzondere
Scription bril van Zeiss. Veiligheid is nr. 1. Warme groet! Theya

Theya C.T. van Rutte|23.01.10|12:00

Joan en Fritjof!!! Houdt t scherp in ALLE opzichten – mede met deze bijzondere
Scription bril van Zeiss. Veiligheid is nr. 1. Warme groet! Theya

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.